Detingut al Tarragonès un grup criminal especialitzat en robatoris arreu de Catalunya

Els Mossos d’Esquadra han detingut set persones al Tarragonès, desmantellant així un grup criminal especialitzat en robatoris en domicilis de les comarques de Lleida, Tarragona i Osca. Els agents van detenir dimarts cinc homes i dues dones, d’entre 25 i 41 anys, com a presumptes autors de sis delictes de robatori amb força en domicili, un delicte contra la salut pública i un delicte de pertinença a grup criminal.

Font: Mossos
PUBLICITAT

Les detencions són el resultat d’una investigació iniciada a principis de novembre passat per dos robatoris amb força ocorreguts a la Segarra, a Cervera i Sant Guim de Freixenet. Els Mossos van poder determinar la identitat dels presumptes autors i que residirien a la localitat de La Pineda.

El passat dimarts van realitzar una entrada i perquisició en dos domicilis d’aquesta localitat. Durant l’actuació policial es van detenir quatre homes i dues dones. Es van recuperar joies, rellotges, roba i altres objectes, alguns dels quals ja s’ha comprovat que provenien dels robatoris denunciats. També es van intervenir prop de 2.200€ en metàl·lic, bitllets en moneda estrangera i es van localitzar rebuts d’enviament de diners a l’estranger. També droga valorada en uns 27.000€. Posteriorment, els agents van detenir a Tarragona un home que participava a l’organització criminal llogant immobles i vehicles que eren utilitzats per cometre els robatoris.

Una de les detingudes va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria de Tarragona, amb l’obligatorietat de comparèixer davant el jutge quan sigui requerida, i la resta van ser traslladats a la comissaria de Cervera. Van passar el dijous a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cervera, el qual va decretar presó per a quatre d’ells. Els Mossos no descarten noves detencions a partir de determinar l’origen de la resta dels objectes recuperats i l’origen de la droga.

PUBLICITAT