Detingut el President de l’AEQT i altres directius de Carburos Metálicos i Messer Ibérica

Els Mossos d’Esquadra han engegat una operació policial aquest dijous al matí al complex petroquímic de Tarragona, així com ha avançat El Periódico. En aquesta operació han detingut a Rubén Folgado, President de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, i cinc persones més de la cúpula de les empreses Messer i Carburos Metálicos. Se’ls acusa d’estafa, falsificació documental i suborn.

Pla sencer de dos cartells de l'empresa Messer i Carburos Metálicos al polígon petroquímic nord de Tarragona, el 5 de novembre del 2020. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Aquestes detencions formen part d’una investigació duta terme pel jutjat número 2 de Tarragona que té una peça oberta separada que investiga presumptes delictes urbanístics, de prevaricació i malversació, entre d’altres. La investigació intentaria esbrinar si Messer va construir la seva planta al Morell i va fer una ampliació d’aquesta sense llicència. A més els detinguts també haurien falsificat un contracte milionari amb una empresa elèctrica així com ha explicat EFE.

Davant tot això l’AEQT ha reaccionat en un comunicat on explica que han assumit provisionalment la presidència de l’organització per continuar la seva activitat normal. Ha assegurat que de tot plegat no en té cap coneixement i demana que s’esclareixi el més aviat possible.

D’altra banda la CUP diu que tot això demostra que “el complex químic està envoltat de corrupció, opacitat i impunitat”. Per això creuen que el Govern de la Generalitat ha de triar “en quin costat es posiciona”, així com explica Edgar Fernández, membre de Secretariat Nacional.

Assegura que tot això confirma que ningú està controlant res de tot allò que passa en aquest complex.

PUBLICITAT