Quatre detinguts per set robatoris a domicilis del Catllar durant el passat Nadal

Els Mossos han desarticulat un grup criminal molt actiu dedicat als robatoris amb força a domicilis. Han detingut a quatre membres com a presumptes autors de set robatoris en menys de tres dies durant les últimes festes de Nadal a cases del Catllar.

Foto: Mossos d'Esquadra
PUBLICITAT

Els quatre detinguts, tres homes d’entre 44 i 48 anys i una dona de 24 anys, sumen un total de 39 antecedents, principalment per fets contra el patrimoni. El mateix grup criminal està relacionat amb almenys 12 robatoris similars comesos a Astúries.

Entre el passats dies 29 i 31 de desembre es van registrar els set robatoris a cinc cases ubicades en urbanitzacions del Catllar, separades a una distància de poc més d’un quilòmetre. En dos casos, els lladres van accedir en una mateixa casa en diferents dies.

Els autors escollien cases disperses ubicades en les zones més frontereres d’urbanitzacions, sempre envoltades de boscos o cultius amb l’objectiu de poder garantir-se la fugida del lloc. La manera d’accedir en els domicilis escollits sempre era la mateixa. Després de saltar la tanca de la finca, escalaven les cases per entrar a les plantes superiors i un cop allà les forçaven portes i finestres amb diverses eines. Tots els fets es van produir en la mateixa franja horària, entre darrera hora de la tarda i primera hora de la nit.

El passat 25 de gener es va dur a terme un dispositiu de localització i detenció, així com dues entrades i perquisicions a dos domicilis ubicats a Cubelles i Cunit. A banda de les eines utilitzades per cometre aquest tipus de robatoris, en els habitatges dels detinguts s’hi va trobar una col·lecció de 14 rellotges de dona d’alta gamma. Els quatre detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona, el titular del qual en va decretar l’ingrés a presó de tots quatre.

PUBLICITAT