Dieta mediterrània, contra l’obesitat adolescent

L’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat cerca 80 voluntaris per participar en el projecte MED4Youth, per demostrar els beneficis de la dieta mediterrània en els adolescents. Tot i que aquesta alimentació s’ha provat profitosa en els adults mai s’ha fet al territori espanyol un estudi d’intervenció entre la població més jove.

PUBLICITAT

Un estudi de la Fundació Pau Gasol va establir a 2019 que un 35% dels nens i nenes del país pateixen sobrepès o obesitat. Antoni Caimari, director del projecte MED4Youth, apunta que “aquest és un predictor de malalties en l’edat adulta“. Els 80 adolescents entre 14 i 17 anys que pateixin d’algun d’aquests trastorns rebran durant quatre mesos una dieta i educació alimentaria per arribar a un pes saludable.

Caimari afirma que “l’educació és fonamental“. Per això l’estudi farà un seguiment quatre mesos després dels resultats per comprovar el seguiment dels hàbits amb la família. Totes aquelles famílies interessades a seguir aquesta iniciativa poden adreçar-se al correu electrònic estudis@eurecat.org o trucant al 636 944 723.

PUBLICITAT