Dispositiu intensiu per evitar incendis aquest dilluns de Pasqua

La Guàrdia Urbana de Tarragona posarà en marxa un dispositiu especial aquest dilluns de Pasqua. L’objectiu de l’acció és vetllar per la prevenció d’incendis a les zones boscoses o terrenys amb vegetació, garantint la seguretat en aquests espais. A banda, es controlarà l’accés motoritzat al medi natural, les zones d’estacionament de vehicles per tal d’evitar robatoris, i totes les conductes incíviques contràries a l’Ordenança de convivència i a la Llei de prevenció d’incendis forestals. 

PUBLICITAT

Cal recrodar que, per la situació de sequera que vivim, està activat el Pla de Prevenció d’Incendis de Catalunya que prohibeix, entre el 15 de març i el 15 d’octubre, encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat als terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta. De la mateixa manera, tampoc es poden llançar coets, globus, focs artificials o altres artefactes que continguin foc.  

Per això, l’operativa de prevenció d’incendis controlarà els llocs predeterminats d’especial risc. El dispositiu el conformaran tres dotacions. Una trebllararà les zones boscoses de l’interior entre el Pont del Diable i Mas d’en Pastor; la segona ho farà a les zones de costa del Bosc de la Marquesa; i, finalment, el tercer equip controlarà la zona del riu Francolí i del Llorito. Es comptarà amb dos pilots de la Unitat de Dron, agents de Proximitat i agents de Medi Ambient.

PUBLICITAT