Docents i estudiants exigeixen el català com a llengua vehicular

Nova vaga i manifestació dels docents aquest dimecres. Aquest cop acompanyats de la convocatòria d’una vaga d’estudiants feta pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. La principal reivindicació era demanar que no s’apliqui la sentència del 25% en castellà a les aules, i que continuï vigent la immersió lingüística a les escoles.

Foto: Júlia Camprubí
PUBLICITAT

Més de mig miler de manifestants han sortit amb uns 15 minuts de retard de la plaça Imperial Tarraco fins a la delegació d’Ensenyament de Tarragona. Entre els assistents es veia un nombre molt alt d’estudiants.

La manifestació estava encapçalada per una gran pancarta on es llegia “La Pública és en català”. Un cop han arribat davant la delegació d’Ensenyament han llegit un manifest unitari, i un altre del SEPC. Així com diu Laura Ferrer, portaveu d’USTEC, volen que el Govern no passi la “pilota de la sentència a les escoles” i que també prengui decisions, tot i que valoren positivament que no la vulguin acatar. 

La manifestació, que ha tingut en tot moment un caire festiu, ha acabat amb música i balls per part de totes les persones que hi han assistit

La setmana que ve el professorat tornarà a fer dues jornades de vaga contra les novetats que vol aplicar el Departament d’Educació de cara el curs que ve. 

PUBLICITAT