Dos directius d’IQOXE planten la Comissió del Parlament

Recta final de la Comissió d’Estudi de la Seguretat del Sector Petroquímic de Tarragona. Aquest dimarts havia de comparèixer Ferran Cabré, director de producció d’IQOXE, José Luis Morlanes, CEO de la Divisió Química del Grupo Industrial Cristian Lay i Ricardo Leal, accionista majoritari d’IQOXE. Els dos últims han denegat la invitació i només ha comparegut Cabré, un altre cop amb l’advocat i portaveu de l’empresa, Xavier Fontcuberta a qui no se li ha permès intervenir

PUBLICITAT

Cabré ha lamentat que no s’hagi deixat intervenir a Fontcuberta, i ha explicat que arran de l’accident ja no produeixen amb la tecnologia que tenia la planta accidentada ni tampoc amb metanol. El director de producció ha reiterat que es complien totes les normatives.

Cabré no ha pogut respondre a totes les preguntes, segons ha explicat “perquè molta informació la tenia Fontcuberta i no ell”. A hores d’ara ha comentat que estan “analitzant l’informe de DNV” i ha criticat que “tot plegat s’assembli més a una comissió d’investigació i no d’estudi”. Finalment ha reiterat que es van invertir 60 milions d’euros per millorar i d’aquests més de 30 en seguretat.

Tots els Diputats assistents a la comissió han lamentat que no hagin assistit ni José Luis Morlanes, no Ricardo Leal. 

PUBLICITAT