Dues escriptores protagonistes de la Primavera Literària

Montserrat Abelló i Maria Aurèlia Capmany són les protagonistes de la Primavera Literària d’aquest any que s’encetarà amb el Dia Mundial de la Poesia, el pròxim 21 de març. Segons ha explicat Joan Cavaller, tècnic de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, les dues escriptores van tenir una vinculació especial amb Tarragona, a més Montserrat Abelló hi va néixer.

PUBLICITAT

Així doncs el primer semestre es dedicarà, majoritàriament, a Montserrat Abelló, i el segon a Maria Aurèlia Capmany. El lliurament, també, dels Premis Literaris es dedicarà a Maria Aurèlia Capmay, a través d’un acte de creació pròpia. Es faran al Teatre Metropol, que recordem que estan reformant per fases, el 5 de maig.
D’altra banda també hi haurà activitats dedicades a Pompeu Fabra, ja que es compleix 150 anys del seu naixement, i és una persona molt important en el món de les lletres. Una altra novetat és que el Cicle de Lectures Dramatitzades es farà a partir del resultat dels tallers d’escriptura dramàtica.
Begoña Floria, consellera de Cultura, ha celebrat que enguany es dediqui la Primavera Literària a dues dones.

En total es faran 76 activitats organitzades per 29 entitats i que tenen com a objectiu impulsar la creació literària, la difusió de la lectura i la preservació del patrimoni literari.

PUBLICITAT