ECP demana al govern municipal que desencalli l’estudi de la qualitat de l’aire

En Comú Podem demana al govern municipal que posi en marxa l’estudi de la qualitat de l’aire de Tarragona. Recorda que la licitació, per un valor de 600.000€, va sortir el 23 de març de l’any passat i que des del desembre es troba pendent d’adjudicació. Des del grup municipal consideren que són uns terminis exagerats per les dificultats i característiques del contracte.

PUBLICITAT

Aquest reclam arriba coincidint amb la publicació de les dades de l’informe de l’Observatori de la Qualitat de l’Aire, que segons ECP “són demolidores”. En aquest sentit, el grup afirma que cal “repensar els processos productius i eliminar la contaminació ambiental”. Alhora, els comuns apunten que les dades “demostren que la qualitat de l’aire de Tarragona pot estar directament relacionada amb malalties greus que pateixen les persones que viuen en aquest territori”.

El portaveu d’En Comú Podem, Jordi Collado, ha declarat que ha declarat que perquè la indústria del territori sigui neta, “s’ha de fer un procés de reconversió urgent, amb circuits tancats, com estan fent plantes de BASF a Alemanya, similars a les que operen aquí”.

PUBLICITAT