El 112 rep vuit trucades del Tarragones per afectacions del vent

En marxa el pla #VENTCAT per fortes ratxes de vent a tot el país que han afectat especialment a les comarques del sud de Catalunya. Fins a les 8 del matí el 112 ha rebut 8 trucades per afectacions del vent al Tarragonés, la meitat d’elles a la ciutat de Tarragona. Això situa a la capital tarragonina com la tercera ciutat que ha emès més trucades per sota de Reus i Barcelona. Cap d’aquests avisos ha estat greu. Destaca també la comarca del Baix Camp que ha emès set trucades al 112 i municipis com Mont-roig del Camp han registrat ratxes de fins a 97,7 km per hora.

afectacions vent 112
PUBLICITAT

Fins a les set del matí els bombers han atès sis serveis a la regió d’emergències de Tarragona, situant-se així, en segon lloc, després de l’àrea metropolitana sud. La majoria d’aquests han estat per retirar branques o arbres caiguts. Els bombers demanen extremar la precaució en la carretera amb especial atenció a l’AP-7.

Per la seva part, la Conselleria de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d’Actuació Municipal (PAM) en fase d’alerta pel risc de ventades. Es recomana a la població seguir els consells de prevenció, com no deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes o terrasses, i en general anar amb compte amb els objectes susceptibles de caure a la via pública.

PUBLICITAT