El 66% dels estudiants de màster de la URV venen d’un altre centre

La Universitat Rovira i Virgili compta amb uns 15.000 alumnes, 11.000 dels quals són de grau, això suposa gairebé el límit que pot assumir l’entitat. De fet, en el darrer curs l’alumnat de grau ha augmentat un 5%, l’increment més gran del sistema universitari català.

PUBLICITAT

En els darrers anys l’expansió de la universitat s’ha centrat en els estudis de màster, superant per primer cop els 2.000 inscrits en aquesta categoria en el curs actual. Precisament durant la setmana vinent s’organitzarà una campanya telemàtica per atraure estudiants a l’oferta de postgrau. Josep Pallares, rector de la URV, ha detallat al Bon Dia Tarragona, que només 1 de cada 3 estudiants de màster procedeix d’un grau de la mateixa universitat. Un fet que pel rector demostra “la capacitat d’atracció de l’ens”.

Tot i les bones xifres Pallarès manifesta que “la universitat té la voluntat de continuar ampliant la seva oferta”, però les places “estan limitades per la manca de professorat”. Una problemàtica que es pal·liarà lleugerament amb els 75 professors que entraran en els tres anys vinents gràcies al pla de xoc de la Generalitat.

PUBLICITAT