El 90% de les infermeres geriàtriques afirmen patir desigualtat salarial

El 89,7% de les infermeres del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermers de Tarragona (CODITA) considera que pateix desigualtat salarial respecte de la resta de companyes infermeres que treballen en altres àmbits. El 62,9% de les col·legiades se senten entre desanimades (21,8%), cremades (27,7%) i frustrades (13,4%). Només un 19,3% es mostra motivada amb la feina.

infermeres banc de sang
PUBLICITAT

Fins a un 98,3% creu que falten més infermeres treballant en geriatria. De fet, una de les principals preocupacions és la sobrecàrrega de treball, mentre que a un 36,8% li preocupa la conciliació familiar i un 11,1% està amoïnat per les mesures de seguretat al lloc de treball.

Les infermeres d’aquest àmbit treballen en residències de gent gran, ho fa un 46,2%. Seguidament, hi ha el sociosanitari on treballen un 35,3%. Més reduït és el percentatge que està en unitats d’atenció intermèdia (6,7%), sigui en un hospital general o comarcal. Un 5,9% està en l’àmbit de l’atenció primària, mentre que el 5,9% restant, ho fa en altres unitats sanitàries.

PUBLICITAT