El barri del Port vol recuperar l’edifici de Santiyan

El barri del Port ha celebrat una acció reivindicativa aquest dissabte per tal de reclamar un ús social i veïnal de l’edifici de les antigues casernes del carrer Santiyan. Una iniciativa de la Xarxa de la Marina i de l’Associació de Veïns del Barri del Port.

Mural Santiyan
PUBLICITAT

Es tracta d’un edifici abandonat des dels anys vuitanta. L’acció reivindicativa ha consistit en la instal·lació d’un mural temporal a les portes del jardí de l’edifici.

Ramón Corbella, membre de l’Associació de Veïns del Barri del Port, creu que recuperar aquest espai pot ser molt positiu pel barri.

L’edifici és de propietat municipal i va ser construït al segle XIX com un convent annex on en l’actualitat és l’Església Sant Nicolau de Bari, seu de la Confraria del Cristo del Buen Amor. Més tard va passar a ser una escola fins als anys seixanta, quan aquesta es va traslladar. Poc després va ser cedit com a caserna de la policia fins que als anys vuitanta va ser abandonat.

De l’edifici en destaquen l’estructura dels baixos, amb les típiques arcades de les construccions fetes amb finalitat comercial o de magatzem vinculades al port i un ampli pati amb porxos que dóna al carrer General Contreras i va ser l’antic pati de l’escola.

PUBLICITAT