El CAC premia un treball sobre com l’obra cinematogràfica d’Akerman utilitza l’estètica per fer reflexionar l’espectador

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha atorgat el primer guardó dels Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual a Ariadna Moreno pel treball ‘La forma-ritual del cinema de Chantal Akerman: cap a un espectador encarnat’. L’objectiu de Moreno ha estat conèixer com, a través de les aportacions estètiques, la cineasta belga “activa” en l’espectador un conjunt de reflexions que “abans no tenia”.

PUBLICITAT

El segon guardó se l’ha emportat Roger Sabà pel seu estudi al voltant del paper que juguen els mitjans de comunicació en la “discriminació, invisibilització i estigmatització” de les persones amb diversitat funcional. El president de l’ens, Xevi Xirgo, ha reivindicat la recerca per poder lluitar contra la desinformació.

Per segona vegada en 35 anys, el lliurament dels premis ha sortit de Barcelona amb la voluntat d’apropar-los a les diferents universitats catalanes i connectar amb les noves generacions d’investigadors. Enguany, la jornada ha tingut lloc a la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tarragona. Segons el CAC, s’ha escollit aquest centre, ja que enguany se celebren els quinze anys dels estudis de Comunicació a la URV i, a més, perquè la directora del departament, Núria Araüna, va ser guanyadora del segon premi l’any 2015.

PUBLICITAT