El Camp de Tarragona té unes de les pitjors llistes d’espera de Catalunya

UGT ha elaborat un informe per denunciar les diferents problemàtiques del servei sanitari a Catalunya. Aquest presenta algunes dades reveladores com que aquesta és “la comunitat que té més concertat el servei”, amb 13 punts de diferència amb Madrid, que ocupa el segon lloc. Un altre gran problema és la manca de personal, ja que any rere any no poden cobrir-se les jubilacions, en aquest sentit l’informe destaca com a la comunitat veïna de l’Aragó els professionals de la salut cobren un 30% més.

Hospital Santa Tecla
PUBLICITAT

El Camp de Tarragona es porta una de les pitjors parts en aquest informe, perquè s’assenyala que té “les pitjors llistes d’espera de tota Catalunya”. Des d’UGT assenyalen com aquesta qüestió “afecta els treballadors i als usuaris” i culpen a les administracions de “no haver fet res”. Rosa Pérez Bernalte, Secretaria Sanitat UGT-Serveis Públics Comarques de Tarragona assegura que l’única solució és “injectar més diners amb immediatesa i homogeneïtzar les condicions dels treballadors”.

Des d’UGT demanen l’augment d’inversió en l’atenció primària, el qual és d’un 17% quan “hi hauria de ser almenys d’un 25%”. Pérez ha fet incidència també en la salut mental, a la qual només es destina un 5% quan el suïcidi és la principal causa de mort entre els joves.

PUBLICITAT