El canvi climàtic provocarà més episodis de riuades

El canvi climàtic ja és una realitat. Els temporals com el Glòria, o altres seran més habituals. A més això farà que fenòmens com les riuades, com la que va tenir lloc l’any 94, també siguin més usuals. Javier Sigró, membre del grup de recerca de Canvi Climàtic de la URV, ha explicat que els fenòmens s’intensificaran, i per això es donaran aquests episodis.

PUBLICITAT

Sigró creu que uns dels objectius de futur és desenvolupar eines que puguin detectar amb més temps aquests fenòmens, que són molt difícil de predir.

També ha parlat de la línia de la costa que es veurà especialment afectada, per això assegura que les institucions han d’estudiar si han de fer una zona de contenció eliminant edificacions o construccions que hi hagi a primera línia de mar, o això es farà a la força per determinats fenòmens meteorològics.

Un estudi sobre les onades de calor al territori

Des de la URV volen portant a terme un grup de recerca per estudiar onades de calor al Camp de Tarragona. La intenció és organitzar un institut de recerca per agrupar els esforços i llençar projectes potents des del territori.

PUBLICITAT