El CAT implanta un sistema pioner per consultar l’estat de les canonades

El Consorci d’Aigües de Tarragona introdueix un sistema pioner a Europa per consultar l’estat de les canonades d’aigua amb la instal·lació de fibra òptica en les seves estructures. Des del Consorci, han començat ja els treballs en l’artèria principal que completa un tram de 85 quilòmetres que permetrà a temps real consultar l’estat de les canonades.

Consorci aigues tarragona transvassament
Pla mitjà d'uns operaris treballant a l'obra de soterrament de la canonada aèria del minitransvasament de l'Ebre. Imatge del 6 de juliol de 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Una mesura que servirà en gran mesura, per evitar el risc de la xarxa hidrològica i pal·liar una de les problemàtiques que van succeïr a finals del desembre del 2021 i el gener del 2022 per l’abastiment d’aigua per l’estat dels conductes. Així ho explica el president del Consorci d’Aigües de Tarragona, Joan Alginet.

Així doncs, s’espera que s’instal·li la fibra òptica dins les canonades per implementar aquest nou sistema tecnológic i des del Consorci d’Aigües de Tarragona, també recorden les mesures preventives contra el pla de sequera tot i que confien en l’arribada de les plujes als propers mesos.

PUBLICITAT