El CAT planteja la seva transformació digital

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha aprovat la presentació del projecte de digitalització a un fons PERTE, pressupostat en 22 milions d’euros. Aquesta decisió s’ha dut a terme a una Assemblea General Extraordinària.

Consorci d'aigues
PUBLICITAT

Es tracta d’una idea completa amb els tres camps bàsics que treballen: captació, totalització i distribució, en el que en els Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica, acullen actuacions desenvolupades no acabades que es porten a terme des de febrer del 2020. En aquest pressupost s’ha incorporat la digitalització de la canonada principal, en la que li estan posant la fibra òptica.

El projecte ve dividit en vuit blocs en el que hi ha fins a vint-i-nou actuacions diferents amb l’objectiu de digitalitzar totes les àrees del consorci, optimitzar els funcionaments de les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica amb l’ajut de plaques solars per tal d’obtenir una reducció del 15% menys en la nostra factura elèctrica i l’aplicació d’intel·ligència artificial en alguns sectors, tal com ha dit el Cap de Departament d’Innovació, Tecnologia i Energia, Andreu Fargas.

El president del consorci, Joan Alginet ha definit aquesta Assemblea com a “històrica” a causa d’arribar a aconseguir aquest ajut i que el Consorci d’Aigües de Tarragona esdevingui un referent a nivell mundial.

PUBLICITAT