El centre abaixa la persiana

Botigues històriques tancades per falta de relleu generacional o per falta de vendes. Locals buits al centre de Tarragona que en algun moment aixecaven la persiana per oferir diferents productes als clients. I grans marques que anuncien que marxen de la Rambla Nova. Hem parlat molts cops del petit comerç, però va més enllà, el comerç en general marxa del centre de la ciutat, és un problema que ve de lluny, i de moment, no sembla tenir solució.

PUBLICITAT

Des de fa uns anys s’ha anat veient com algunes tendes situades a la Rambla Nova de Tarragona abaixaven la persiana per no aixecar-la mai més. No parlem només de comerç de proximitat, sinó també de grans cadenes. Però no només passa a la Rambla, sinó que també en carrers adjacents amb molts anys d’història comercial. Els últims exemples els podem trobar en el tancament de la botiga Adolfo Domínguez, i també amb la històrica Xarcuteria Cuadras. Quin és el problema? Això es pregunta molta gent que veu molts locals buits.

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, reconeix que és un problema que va més enllà de la Rambla Nova.

Un fet que des de l’associació de comerciants la Via T o PIMEC Comerç també comparteixen. El President de la Via T, Salvador Minguella, fa una crida perquè s’unifiquin totes les associacions de comerciants de la ciutat. També creu que es necessiten construir espais amables per poder tirar endavant el comerç de Tarragona, i posa especial èmfasi en els aparcaments.

Des de PIMEC Comerç el seu President, Florenci Nieto, reconeix que ara mateix no és atractiu invertir a la Rambla.

Nieto també assegura que s’ha deixat abandonada l’àrea de comerç durant tots aquests anys, i demanen que totes les institucions es posin a treballar i que l’equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona ajudi al petit comerç. Per Nieto la solució és connectar els barris.

Per la seva banda, des de la Cambra de Comerç de la ciutat, asseguren que ja feia anys que anunciaven que passaria això. Així ho explica Laura Roigé, Presidenta de la Cambra de Comerç.

Roigé assegura també que hi ha moltes solucions, però que es necessita el suport de l’Ajuntament, i critica tota la burocràcia que s’ha de fer per obrir un comerç a Tarragona.

Amb tot plegat des de l’Ajuntament de Tarragona es proposa crear una Oficina del Comerç, així ho explicava l’alcalde de la ciutat.

Aquesta proposta no s’acaba de veure del tot amb bons ulls des de la ViaT. Demanen que totes les persones es posin a treballar i es prenguin mesures ràpides per acabar amb la problemàtica.

Per la seva banda, Pau Ricomà, també assegura que estudiarà donar una empenta a l’Illa Corsini però que hi ha moltes més coses, no només fer un espai amable.

PUBLICITAT