El Centre d’Art engega una nova era

Nous canvis en el rumb del Centre d’Art de Tarragona. L’Ajuntament de la ciutat ha anunciat que es dotarà amb un Consell Assessor format per deu persones relacionades i expertes amb el món de l’art que han d’acompanyar a la institució i a la direcció artística a fer “les passes”. També sortirà a concurs públic la plaça de director artístic, amb la intenció de seleccionar la millor proposta. Aquest concurs estarà acabat entre el mes de febrer i març, segons ha explicat l’alcalde de Tarragona i el Conseller de Cultura, Pau Ricomà.

PUBLICITAT

D’altra banda aquest replantejament del Centre d’Art de Tarragona preveu que hi hagi un punt neuràlgic, que serà la Casa Canals, on hi haurà tres espais, contant el jardí de la planta noble. S’adequarà el Mercat del Fòrum, ara en desús, per a propostes més experimentals. El Conseller de Cultura i alcalde de Tarragona ha explicat que es tiraran algunes parades perquè es pugui utilitzar la planta baixa i algunes es mantindran per recordar que era un Mercat. Creu que això es pot fer amb pocs milers d’euros i ja estarà disponible durant el segon semestre del 2020. I finalment s’adequarà el mòdul 6 de la Tabacalera per poder-hi fer grans exposicions. Això es preveu que estigui acabat a principis del 2021 i compta amb un pressupost de 600.000 euros. 

Ricomà ha destacat que la cultura i l’art són transformadors i s’ha d’apostar per ells.

Amb tot plegat Ricomà considera que Tarragona és una ciutat amb creadors potents i volen que aflori aquesta creació mitjançant el Centre d’Art, donant cabuda a les diferents propostes i iniciatives. 

Les deu persones que formaran part del Consell Assessor són: Joan Abelló, Manel Margalef, Assumpta Rosés, Bel Olid, Marina Vives, Chantal Grande, Jordi Cervera, Lídia Porcar i Martí Peran

PUBLICITAT