El CNL de Tarragona forma més de 100 parelles per aprendre català

Durant els mesos d’octubre i novembre el programa Voluntariat per la llengua (VxL) de Valls, Calafell, Vila-seca, el Vendrell, Torredembarra i Tarragona ha presentat les 130 parelles que hi formen part del programa. El Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa.

PUBLICITAT

La iniciativa, busca fomentar l’aprenentatge del català i la cohesió social, i es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que ja sap parlar català, i una persona, aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben una hora a la setmana durant deu setmanes per conversar en català en un ambient relaxat i distès.

Les trobades que solen ser presencials, però si cal també es poden fer virtualment es realitzen majoritàriament en espais públics com biblioteques, dependències municipals o altres i en aquesta edició hi participen alumnes provinents d’Argentina, Colòmbia, Perú, Xile, Hondures, Brasil, Ucraïna, Rússia, Romania, França, Polònia, i la resta de l’Estat espanyol.

Des del naixement del VxL l’any 2003 hi han participat en el programa més de 175.000 parelles.

PUBLICITAT