El comerç, l’altre gran afectat per les restriccions

Les noves restriccions que ha comunicat la Generalitat perquè la pandèmia no es propagui tan a més de l’hostaleria també afecten el comerç. A Tarragona ja fa temps que hi ha problemes amb aquest sector i la pandèmia comença a fer estralls en uns locals que ja remaven a contracorrent.

PUBLICITAT

Des de la Via T, una de les associacions comercials de la ciutat, de moment asseguren que no han tingut cap baixa per tancament, però que si hi ha comerciants que ja no formen part de l’associació per temes econòmics. Creuen que tot plegat es notarà més de cara al gener. Però els preocupa que la nova restricció d’aforament, al 30%, pugui agreujar encara més una situació ja complicada.

El President de PIMEC Comerç Tarragona, Florenci Nieto, és conscient que “tindrà afectacions” i assegura que plou sobre mullat.

Nieto ha assegurat que “el problema va més enllà dels petits comerços” i que “estan espantats perquè creuen que la campanya de Nadal se’n va a norris, després d’un mal estiu”. 

Per la seva banda la Presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, s’ha mostrat més positiva. Roigé ha admès que el tancament de bars i restaurants afectarà el comerç, però també hi haurà més vendes online.

Roigé ha explicat que aquest divendres presentaran un decàleg a l’Ajuntament per reactivar el comerç tarragoní i que “Tarragona torni a estar al capdavant comercialment” i a més ha afegit que la pandèmia ha activat molt les compres en línia.

PUBLICITAT