El comerç preocupat per la inseguretat d’apagar els aparadors

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dilluns el primer paquet de mesures urgents per a l’eficiència i l’estalvi energètic, entre aquestes es troben limitar la temperatura dels aires condicionats dels locals a 27 graus i també obliga a apagar la llum dels aparadors a partir de les 22 h de la nit. És amb aquesta segona mesura amb la qual la Via T, l’associació de comerciants de Tarragona, troba conflicte.

comerç
PUBLICITAT

Judith Sentis, dinamitzadora de la Via T, assegura que això, sumat al pobre enllumenat de la ciutat agreujarà la sensació de seguretat dels comerços locals. En aquest sentit, la dinamitzadora recorda com “el tancament de 13 locals a la rambla nova va deixar el carrer a les fosques”. A més Sentis indica que “amb l’energia per trams, aquesta activitat té un consum molt baix”.

Tot i això, la dinamitzadora manifesta que “els locals estaran de costat de les mesures que serveixin per estalviar energies”. Pel que fa a la regulació de temperatures Sentis troba “molt just” el límit dels 27 graus, però indica que “aquesta setmana servirà de test per saber com funcionen aquestes mesures”.

PUBLICITAT