El Concurs de Focs Artificials s’uneix amb altres actes culturals

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, així com ja es va anunciar, torna el Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona. Enguany per celebrar la 30a edició es compta amb quatre pirotècnies, una de França, dues de València i una de Castelló.

PUBLICITAT

La Consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha explicat que “ja fa uns anys que les empreses pirotècniques treballen per reduir el nombre de plàstics“, i això anirà juntament amb un protocol de neteja a la punta del Miracle, i submarina. Aquest 2022, a més, el Concurs de Focs s’uneix a altres actes culturals com tres concerts a l’Espai Jove la Palmera, dos al Teatre Auditori del Camp de Mart, a més d’un espectacle familiar de circ. La Consellera ha assegurat que “això forma part d’ajuntar les festes, i que no siguin esdeveniments independents”.

Per la seva banda, el tècnic de Cultura, Héctor de la Salut, ha detallat que enguany s‘han presentat sis pirotècnies, i l’últim se n’havien presentat 13. Això, segons ha afirmat, “demostra que la pandèmia també ha perjudicat el món de les pirotècnies”.

El jurat estarà format per 12 persones, sota la presidència de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el veredicte es donarà a conèixer el 10 de juliol a les 12 del migdia.

Durant l’acte s’ha celebrat el sorteig d’ordre d’actuació de les pirotècnies que és: la pirotècnia Gironina, la Zazoso, la del Mediterrànio i la Mille Et Une Étoiles.

El Sopar dels Focs entre interrogants

En aquests moments encara no es sap si es podrà fer el sopar dels focs, que ja feia unes edicions que se celebrava al passeig de les Palmeres amb diferents restauradors del territori. S’haurà de veure si enguany pot tirar endavant.

 

PUBLICITAT