El consum d’aigua va baixar un 13% a 2020

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha fet públic que durant aquest 2020 el consum d’aigua global ha baixat en un 13%. Josep-Xavier Pujol, director gerent del CAT, atribueix aquesta baixada de demanda a la pandèmia i la conseqüent aturada d’activitat econòmica. Els ajuntaments hi han reduït en un 9% el seu consum i les indústries al voltant d’un 21%. Això ha repercutit en un descens total de 10 hectòmetres cúbics.

PUBLICITAT

L’altre gran fet que ha marcat aquest any pel consorci va ser l’accident on va esclatar una canonada d’aigua a l’Ampolla. Durant tot aquest darrer any s’han fet treballs d’inspecció a totes les canonades pel valor de 2,25 milions d’euros. Pujol defineix aquest projecte com “referència a tota Europa”, ja que mai s’hi ha fet un d’aquesta envergadura. Durant aquest any el consorci iniciarà la instal·lació de fibra òptica a les canonades per monitorar contínuament el seu estat i evitar accidents com aquest.

Això formarà part d’un pla d’inversions que aquest any 2021 comptarà amb 14 milions d’euros. El director gerent ha explicat que els projectes d’aquest any seran “una clara aposta per la digitalització“. Entre ells trobem la millora de la gestió de dades i la implantació de visites virtuals gamificades pels grups escolars. Aquestes últimes estaran en marxa des del març d’aquest any.

PUBLICITAT