El Convivium: un viatge a l’antiga Tarraco a través del paladar

Any rere any, el Convivium de Tarraco Viva exhaureix les entrades. Són moltes les persones que volen gaudir d’aquesta recreació històrica gastronòmica, que, a través dels plats d’alguns dels millors restaurants de la ciutat, permet tornar als orígens i reviure com es menjava a l’antiga Tarraco. Tot, en un emplaçament immillorable: l’Amfiteatre. 

PUBLICITAT

A tocar del Mediterrani, el Convivium ha ofert aquest dijous una selecció de plats que combinen la modernitat -amb l’ús de tècniques- i l’antiguitat, ja que només es poden fer servir aquells ingredients que ja eren utilitzats a Tarraco. Organitzat com un bufet, els assistents han degustat els plats simulant un banquet romà. Tot, maridat amb vins de cellers del territori. 

Qui organitza aquest espectacle gastronòmic és l’Associació Tarraco a Taula. El president i xef del restaurant El Terrat, Moha Quach, ha explicat que es dona llibertat als xefs perquè siguin creatius, sempre buscant el rigor.

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, també va assistir al Convivium. Considera que, a falta d’una màquina del temps, el menjar i el beure són dues maneres de viatjar al passat. 

Un any més, l’èxit del Convivium certifica que la gastronomia també ha de formar part del patrimoni. Ara, Tarraco a Taula, es planteja l’objectiu d’anar més enllà de Tarraco Viva i reivindicar la cultura a través de la restauració els 365 dies l’any. 

PUBLICITAT