El COPC i Aspercamp, de la mà per capacitar psicòlegs en l’àmbit de l’Asperguer

La Delegació Territorial de Tarragona del COPC i l’associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (ASPERCAMP) sumen esforços per formar capacitar psicòlegs i psicòlogues en aquest àmbit de la psicologia. La manca de professionals especialitzats en la matèria i el creixent nombre de persones que en són diagnosticades posen de manifest un buit que impedeix que les famílies tinguin a l’abast els recursos i el personal especialitzat per a la detecció primerenca de les persones afectades.

PUBLICITAT

La Junta Rectora de la Delegació Territorial de Tarragona del COPC, conscient de la dificultat de trobar professionals especialitzats en la matèria ha programat dues d’activitats formatives per tal de pal·liar aquesta situació en col·laboració amb l’associació ASPERCAMP.

El dia 22 de gener es realitzarà la Conferència: Paradigma actual en l’Asperger-TEA, on s’exposarà que és el trastorn de l’espectre autista i les principals característiques. També es farà una revisió sobre les intervencions més adients per a les persones amb aquesta condició i s’exposaran objectius i projectes que es desenvolupen a l’entitat, ASPERCAMP.

A més, s’ha programat un curs de 4 sessions que s’iniciarà el 19 de febre que té com a objectius generals capacitar els participants per comprendre, avaluar i abordar de manera terapèutica i eficaç les dificultats específiques que enfronten les persones TEA en les àrees de comunicació, interacció social i comportament, entre algres.

PUBLICITAT