El curs escolar comença sense vagues però segueixen les negociacions

Aquest dimecres s’han incorporat els alumnes de secundària i formació professional i així ha donat el tret de sortida definitiu el nou curs escolar. Un curs que comença sense les vagues programades després de l’acord assolit el passat divendres; tot i això, els sindicats assenyalen que “encara hi ha molts problemes que s’hauran de solucionar al llarg de l’any”.

PUBLICITAT

De fet, ja s’ha establert un calendari de negociacions que començarà el dilluns 12 de setembre. Entre les principals reclamacions del personal es troba l’augment de la inversió del PIB fins al 6%, la reducció del primer estadi a sis anys, l’estabilitat del personal interí i la renegociació del currículum i el calendari escolar per al curs 2023-24. Des d’USTEC reclamen que “les reivindicacions es compleixin abans del canvi de legislatura”. Enric Armengol, representant d’USTEC-STES a Tarragona, assegura que, “si no es compleix el calendari, tornaran a la lluita”.

El sindicat ha volgut destacar també l’alta demanda de les formacions professionals, que doblega la de 2021, fent incidència en el fet que “el departament ho hauria d’haver previst i no ha fet res”. En termes generals els representants assenyalen que el curs actual estarà marcat per “la manca d’organització”.

PUBLICITAT