El desmuntatge parcial de les grades suma cavea trindrà un cost de 350.000€

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit actuar en el desmuntatge parcial de les grades reconstruïdes els anys 70, suma cavea de l’Amfiteatre. El cost estimat de la intervenció serà de 350.000 € i tindrà una actuació de dos mesos de duració estimada.

PUBLICITAT

Considerada una actuació de caràcter d’emergència, ja que no hi ha una garantia que l’estructura aguanti. Una solució que consisteix en un desmuntatge parcial fins al punt del fet que se sàpiga en certesa que les grades estan en òptimes condicions Tanmateix, les bastides col·locades fan el reforç de sostenir aquestes grades, però a vegades quan plou, es mouen i a vegades es mouen i perden aquest suport. A més a més, des de fa temps, en la part esquerra de la grada hi ha una esquerda de fins a 4 metres de llargada que se suma en el deteriorament total. Hermàn Pinedo Conseller de Patrimoni, Joventut i Cooperació recalca que “donen el cop que van iniciar quan van tancar l’Amfiteatre en el 2019 i faltava aquesta part de la suma cavae”.

Un cop acabada l’actuació es continuarà treballant en si hi ha alguna possibilitat de poder reconstruir aquestes graderies en bon estat.

PUBLICITAT