El Fòrum de la Justícia costarà 70 MEUR i estarà llest el 2026

El Fòrum de la Justícia serà una realitat el 2026 gràcies a l’aprovació d’una dotació econòmica de 70 milions d’euros en quatre anys per part de la Generalitat de Catalunya.

Forum Justícia
PUBLICITAT

Cal destacar que a Tarragona els serveis judicials estan repartits en 7 seus diferents, qüestió que ha endarrerit les tasques generant llistes d’espera de fins a dos anys. El projecte d’un fòrum judicial es remunta a l’any 1998 i ja es va licitar el 2010, però la crisi econòmica va deixar en un calaix la construcció. Finalment, serà conjunt de tres blocs de cinc plantes cadascun amb 32.000 metres quadrats, per sobre dels 18.000 del total actual. La licitació del projecte sortirà el setembre del 2023, iniciant les obres el març del 2024. Unes obres que ratifiquen la decisió de l’exconsellera Ciuró d’ubicar el projecte en el solar del Joan XXIII, descartant la tabacalera. Gemma Usabart, consellera de Justícia de la Generalitat, expressa que d’aquesta manera “es pot agilitzar molt més el procés”.

Un edifici que destacarà per la seva eficiència energètica i l’alta tecnologia amb la qual comptarà. A més estarà ubicat just al costat del nou Centre Penitenciari Obert que s’ha de passar en marxa en els mesos vinents.

PUBLICITAT