El GEPEC també culpa la Generalitat de l’explosió d’IQOXE

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans, GEPEC, ha denunciat la perillositat de l’Òxid d’Etilè. Segons ha explicat Joan Ramon Mendo, tècnic de defensa ambiental del GEPEC, es tracta d’un producte molt perillós perquè és altament explosiu, i a més, cancerigen. Mendo ha comentat que el reactor que va explotar només tenia 4 tones, de les 1470 que hi havia a l’empresa.

PUBLICITAT

Des del GEPEC expliquen que cap a l’any 98 ells ja van avisar que podia passar una cosa així. Per això diuen que les responsabilitats s’han d’establir a dos nivells, per l’empresa i també per la Generalitat. Creuen que la Generalitat no ha fet bé els deures, i demanen derivar responsabilitats a qui pertoqui, així com ha explicat el tècnic de defensa ambiental. 

Des del GEPEC denuncien que Catalunya és l’única comunitat autònoma que no té una normativa de distància de seguretat entre la indústria i la població. Per això demanen un canvi de normativa, i un pla de prevenció, que pensen que és allò que ha fallat en el cas d’IQOXE. 

Finalment demanen paralitzar l’activitat de la fàbrica fins que sigui totalment segur que produeixi. 

PUBLICITAT