El Govern constitueix la taula dels ports de Catalunya amb l’ull posat en la descarbonització i la xarxa ferroviària

El Govern ha constituït aquest dilluns a la tarda la Taula de coordinació dels ports de Catalunya, un nou òrgan que ha de servir per establir col·laboracions i projectes comuns entre tots els ports catalans, inclosos els d’interès general de Barcelona i Tarragona.

PUBLICITAT

La consellera de Territori, Ester Capella, ha avançat que la mesa es reunirà cada sis mesos i servirà per abordar “reptes estratègics” que comparteixen totes les infraestructures portuàries com la descarbonització o una millor xarxa ferroviària. “S’han tractat tres temes essencials: el paper del Govern en el sistema portuari català, la necessitat de disposar de les millors connexions ferroviàries i l’aposta clara per les terminals intermodals”, ha enumerat Capella.

“Necessitem guanyar en eficiència energètica, reduir gasos d’efectes hivernacle i, en definitiva, ser molt més competitius”, ha reconegut la consellera de Territori, que ha insistit en la importància d’una millor connexió ferroviària. “Calen millors connexions amb els ports de Barcelona i Tarragona, i un corredor mediterrani que ens connecti de forma eficient amb la península Ibèrica i Europa”, ha reflexionat en veu alta Capella. Una visió que han compartit tan el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, com el president del Port de Tarragona, Saül Garreta.

PUBLICITAT