El govern municipal demana “prudència” per la investigació de l’espionatge a la tècnica responsable del contracte de la brossa

La Guàrdia Civil investiga el possible espionatge a la tècnica municipal responsable del contracte de la brossa de Tarragona. Segons avançava dimarts el diari digital Porta Enrere, la treballadora de l’Ajuntament, cap de l’àrea de Neteja Pública que enguany ha adjudicat el servei del transport i recollida de residus pels pròxims deu anys ha patit seguiments, escoltes i l’espionatge del seu telèfon mòbil els darrers mesos. El cas és investigat per la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, una divisió d’aquest cos armat que s’especialitza en els delictes més greus.

brossa salou
Pla general d'un operari del servei de la neteja de Salou mentre treballa. Imatge del 2 d'agost de 2021 (Horitzontal).
PUBLICITAT

Amb la notícia, la consellera de Cultura i Festes, Sandra Ramos, ha parlat sobre aquesta qüestió al programa ‘Bon Dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat on ha demanat prudència i assegura que després de la Junta de Portaveus explicaran els fets a la resta dels grups municipals.

Ramos assegura que encara no saben si presentaran denúncia com a govern municipal perquè resten a l’espera de saber més valoracions per part de la Guàrdia Urbana. De fet, l’alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, explicava a Porta Enrere que era coneixedor del cas, i la consellera afirma que coneixien que hi havia situacions compromeses, però no tenien els detalls.

La consellera ha explicat que primer s’hauran de conèixer tots els detalls de la investigació que ara està fent l’UCO i s’actuarà en conseqüència del que valori l’informe de la Guàrdia Civil.

El seguiment i l’espionatge hauria sortit a la llum en una reunió a l’Ajuntament de Tarragona el 25 de març d’enguany. L’alcalde, Rubén Viñuales, advocat de professió, hauria admès a Porta Enrere que aquests fets podrien ser constitutius de delicte, però no assenyalarà cap sospitós.

PUBLICITAT