El Govern no aconsegueix aprovar la pujada d’impostos

No hi ha sorpreses. L’oposició del Govern de Tarragona ha votat en contra de la pujada de l’IBI i la taxa de la brossa. Tot plegat s’ha fet al ple d’aquest dimarts, que ha sigut tens i amb retrets per part de Govern i oposició.

PUBLICITAT

El Conseller de Serveis Generals de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, ha assegurat que s’estan pagant crèdits encara de l’any 99, i ha etzibat que “per poder atendre a tothom s’han de tenir més diners”. 

Fortuny ha comentat que “per aixecar la persiana l’1 de gener del 2022 es necessiten 162 milions d’euros”. 

L’oposició ha tornat a insistir a utilitzar el romanent per poder tenir liquiditat, i han coincidit en assegurar que no és moment d’apujar els impostos. Carla Aguilar, Consellera d’En Comú Podem, ha retret que necessiten el vot de l’oposició.

Les Conselleres de la CUP, Eva Miguel, i Inés Solé, han recordat que estan pagant “males gestions dels Governs anteriors”. 

Per la seva banda el portaveu d’ERC, Xavi Puig, ha demanat deixar els carnets de costat en un dia com aquest dimarts, i treballar per Tarragona. 

Sandra Ramos, Consellera del PSC, ha demanat que s’acabessin amb les amenaces de poder fer segons quins actes, i ha assegurat que a Tarragona és l’únic lloc que s’ha dit que no es podrà fer cavalcada de Reis si no hi ha aquesta pujada d’impostos.

Davant tot plegat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assegurat que hi haurà reis i carnaval, però que hauran d’estar pendents tot l’any sobre hipòtesis i no certeses. I ha acusat l’oposició d’afeblir el Govern, però s’ha mostrat confiat que “se’n sortiran”. 

PUBLICITAT