Dubtes sobre el projecte del nou Joan XXIII

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública i la CGT de Joan XXIII es mostren en contra del nou projecte de Joan XXIII. Expliquen que actualment els quiròfans de l’hospital no funcionen a ple rendiment les 24 hores, només als matins, i que a més es deriven pacients per a operar a altres hospitals concertats com Santa Tecla. Per això creuen que no té sentit, així com se’ls presenta el projecte, fer un nou hospital amb més quiròfans si els actuals no estan en ple rendiment. Consideren que seria millor un bon manteniment de l’actual hospital que té 51 anys, i és jove comparat amb alguns altres. Ferran Mansergas, de la secció sindical de la CGT, ha denunciat que no s’ha fet un manteniment correcte i ha posat en dubte els interessos que hi ha al darrere del nou Joan XXIII.

PUBLICITAT

Des del grup en Defensa de la Sanitat Pública asseguren que no coneixen els detalls del projecte de forma oficial, però que ahir se’ls va informar que amb el nou hospital Joan XXIII es tancaran 34 llits físics i es faran uns 6 quiròfans més. Aquesta pèrdua de llits es compensaria amb l’hospitalització domiciliària. Amb tot plegat no es faria un hospital nou, sinó reformes a l’actual tirant a terra una part.

Cal destacar que a Tarragona un 49,14% dels llits estan en mans dels hospitals concertats, està al capdavant de la resta de Catalunya en aquest aspecte.

PUBLICITAT