El jardí i la Capella de Santa Tecla la Vella s’obrirà al públic al febrer

El jardí i la capella de Santa Tecla La Vella seran reobertes al públic després de més d’un segle. Aquesta instal·lació, originàriament un espai funerari tardoromà, serà arranjada per un cost de 24.000 euros en unes obres que s’espera, acabin a finals de febrer de 2023.

jardi santa tecla La Vella
PUBLICITAT

La classificació i retirada dels elements constructius i funeraris dels jardins van començar el passat 3 de novembre i les obres comptaran amb una segona fase de museïtzació de la capella. A través d’un audiovisual de dotze minuts, el Museu Diocesà de Tarragona pretén dotar de relat aquesta singular obra medieval. Aquesta acció ha estat possible gràcies a la participació conjunta de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació, els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat i el Capítol de la Catedral. Una iniciativa que neix dels 700 anys de l’arribada del braç de Santa Tecla, Andreu Muñoz, director del Museu Diocesà de Tarragona, explica com la voluntat és “fer accessible al públic tots els espais al voltant de la Catedral”.

Durant el març aquest espai estarà obert de dilluns a divendres per a tots els grups educatius i d’investigació i els dissabtes per a tota la ciutadania. El jardí recuperarà la seva funció original “d’espai romàntic” i des de l’Ajuntament han avançat que 2 es té la voluntat “d’oferir activitats culturals en ell”.

PUBLICITAT