El lleure educatiu reivindica que és segur

Les agrupacions de lleure educatiu com els caus o els esplais, van veure aturada la seva activitat el passat març com la gran majoria d’activitats. Tot i que a l’estiu alguns campaments van ser possibles, a l’octubre van haver de tornar a cancel·lar les seves activitats presencials programades. Les diferents restriccions han suposat per aquests centres un any d’anades i tornades que no els hi ha permès seguir una educació continuada als alumnes.

PUBLICITAT

Daniel Casas, director de l’associació esplai Bons Amics de Bonavista, manifesta que “no entén com altres entitats com els gimnasos han reprès la seva activitat abans que ells“. Casas assegura que l’esplai és completament segur, ja que “fins i tot fa servir els mateixos grups bombolla que l’escola“.

Albert Villarroya, secretari de l’AEiG Alverna, admet que “el seu model d’educació necessita planificar-se i actualment han de treballar setmana a setmana“. Actualment la majoria d’agrupaments de Tarragona estan realitzant l’ensenyament de forma virtual, però per a Villarroya, “és molt difícil per als nens i nenes seguir l’activitat d’aquesta manera“.

Des del sector comprenen la situació, però reivindiquen que són una activitat segura i beneficiosa per la salut dels nens i nenes. Per a Villarroya, en aquests temps tan complicats per la canalla, “el contacte amb la natura és molt necessari“. Casas manté que “l’absència d’aquestes activitats afecta negativament a la salut mental dels integrants“.

PUBLICITAT