El mal estat de l’N-340 posa en risc la seguretat ciclista

El director de l’SCT va presentar un paquet de mesures per la seguretat dels ciclistes al Parlament de Catalunya arran que l’any 2022 vuit ciclistes van perdre la vida i 57 més van resultar ferits greus. L’N-340 és una de les vies que més d’aquests accidents concentra, una via per la qual els ciclistes tarragonins reclamen millores.

Camí N-340 Llevant
PUBLICITAT

Pep Garcia, president del Club Ciclista Pedal TGN, recalca “la necessitat de voreres”, exemplificant que “moltes tenen menys de 30 centímetres”. El president explica que l’alliberament de peatges ha generat una circulació molt més amable pels ciclistes a l’N-340, però manifesta que “la neteja acostuma a ser molt deficient, i tota resta és un gran inconvenient pels ciclistes”. Precisament aquest divendres es farà efectiu el traspàs d’aquesta carretera en els trams urbans a Tarragona. Garcia es mostra esperançat en aquest fet i “demana a la resta d’Ajuntaments que s’impliquin més en la mobilitat ciclista”.

El president ha detallat que “la conscienciació ha augmentat entre els conductors”; tot i això, considera que “encara s’ha de col·laborar més per arribar a la convivència plena a les carreteres”.

PUBLICITAT