El Museu d’Art Modern celebra l’Any Tàpies amb un tapís fet conjuntament amb Royo

El Museu d’Art Modern de Tarragona se suma a la commemoració del centenari del naixement d’Antoni Tàpies, amb l’espai expositiu Tàpies-Royo, que mostra la relació entre tots dos artistes. Entre les peces que s’hi exhibiran destaca el tapís Etiqueta Rogenca, 1971, d’Antoni Tàpies en col·laboració amb Josep Royo.

PUBLICITAT

Aquest tapís forma part de la col·lecció privada Rodríguez Veyrat i s’exposarà just al costat del Tapís de Tarragona de Josep Royo i Joan Miró. En el mateix espai també s’hi podran veure un conjunt de fotografies i d’altres documents, a més d’una projecció, que mostra la relació i col·laboració que van mantenir Antoni Tàpies i Josep Royo entre 1969 i 1973. D’aquest treball conjunt hi ha censades més d’una vintena de peces, on Royo, amb la seva la personalitat tècnica, fabricava una sèrie d’objectes seguint les instruccions de Tàpies, amb la gosadia creativa que el caracteritzava.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, es mostra orgullosa de poder apropar al públic aquesta obra, que s’exposarà fins al 29 de setembre, i remarca la seva excepcional qualitat. A més, ha posat de manifest la voluntat de la Diputació d’estendre aquesta col·laboració a altres col·leccions privades importants per posar a l’abast de tothom la qualitat d’artistes del territori.

PUBLICITAT