El nou Pla Local de Salut de Tarragona s’aprovarà a la tardor

L’elaboració del nou Pla Local de Salut de Tarragona 2024-2027 encara la recta final. L’objectiu és que s’aprovi al plenari de l’Ajuntament el proper mes d’octubre, però abans cal definir la diagnosi i una proposta d’accions concretes. En això està treballant el Consell Municipal de Salut, creat el 2021 i format per diverses entitats i alguns departaments del consistori com ara Joventut, Cultura, Igualtat i Capacitats Diverses.

PUBLICITAT

Les tècniques de la conselleria de Salut Pública expliquen que l’objectiu del pla és contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i que no es quedi en un paper teòric. Ja s’han organitzat diversos tallers participatius per detectar necessitats i ara en faran uns altres per definir estratègies i accions. Marisa Cerrillo és cap de secció de l’àrea municipal de Salut.

Aquestes declaracions al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona formen part d’una entrevista per parlar de la Xarxa Tarragona Saludable, que aquest mes d’abril organitza fins a 60 activitats per promoure el benestar físic i emocional. La Xarxa, creada el 2013, està formada per 27 entitats, institucions, centres d’atenció primària i col·legis professionals a la ciutat. 

Entre les activitats programades hi ha xerrades, contacontes, marxa nòrdica, sortida amb gossos, aules de salut mental i també les trobades als 23 parcs saludables de Tarragona, tal com remarca Alba López, tècnica municipal de salut.

Segons les tècniques de Salut Pública, les dones participen més en aquest tipus d’activitats, però se n’han programat per a tots els públics. 

PUBLICITAT