El nou POUM vol cohesionar la ciutat amb l’Horta Gran com a nexe entre el Centre i Ponent

El nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) encara la recta final per l’aprovació inicial, prevista per a principis de l’any vinent. El conseller de Territori, Nacho García Latorre, acompanyat per l’equip redactor del document urbanístic, s’ha reunit aquest matí amb els diferents grups municipals de l’Ajuntament de Tarragona per donar-los a conèixer els detalls de la proposta que s’haurà d’aprovar per majoria absoluta. En el document es preveu que, en mig segle, Tarragona podria créixer fins als 180.000 habitants, 40.000 més que ara. 

PUBLICITAT

Entre les prioritats del POUM destaca la cohesió de les zones de Ponent i Llevant amb el Centre. Segons ha explicat l’alcalde, l’Horta Gran es convertirà en el gran nexe de cohesió i connectarà l’Anella Verda i la renaturalització de l’esplai fluvial del riu Francolí. Allà també hi ha la intecnió que s’ubiqui una nova estació de tren. Viñuales ha afegit que el Francolí ha de deixar de ser una barrera física i psicològica per ser una nova centralitat i un punt de trobada, en comptes d’una separació. 

Un altre dels elements clau és l’increment de la superfície de l’Anella Verda -unes 300 hectàrees més-, a la qual s’incorporen sòls classificats com a no urbanitzables que es considera necessari que continuïn sent no urbanitzables. També es recuperaran espais agraris actualment abandonats. 

PUBLICITAT