El PDeCAT, ERC i la CUP exigeixen la llibertat dels Jordis amb una moció

El PDeCAT, ERC i la CUP presentaran una moció per exigir l’alliberament immediat dels Jordis, dels presos polítics i pel retorn dels exiliats, un any després de l’empresonament dels presidents d’Òmnium i de l’Assemblea Nacional Catalana, acusats d’un presumpte delicte de rebel·lió.
La portaveu de la CUP, Laia Estrada, assegura que aquesta moció ha estat presentada individualment als grups municipals de l’Ajuntament i que resten a l’espera que s’uneixin, diu, les forces democràtiques. Pau Ricomà, el portaveu d’ERC, ha assegurat que l’alliberament dels Jordis no pot esperar més.

PUBLICITAT

L’únic intent de resposta que s’ha rebut per part dels partits polítics del consistori és la de Begoña Floría, portaveu del PSC, qui segons la Consellera de la CUP els va assegurar que “s’ho mirarien”.
La moció consta de tres punts: reivindicar i agrair la tasca de la gent que va fer possible l’1 d’octubre, demanar l’alliberament dels Jordis i de tots els presos polítics i exiliats, i demanar la màxima unitat de forces democràtiques.

PUBLICITAT