El personal de neteja, les grans oblidades davant el Covid-19

El personal de neteja dels hospitals del Camp de Tarragona també es troba sota mínims per lluitar davant la crisi del coronavirus. Es tracta d’un dels personals més vulnerables en aquests moments juntament amb metges i infermers. El servei de neteja dels hospitals de Reus i Tarragona es queixen que no han rebut un protocol sobre com desinfectar les habitacions on hi ha hagut casos o possibles casos de portadors del virus. Una falta d’ensenyament que sí que ha rebut una petita quantitat de treballadores. La rapidesa amb la qual s’ha estès el denominat Covid-19 ha provocat que s’hagi d’actuar de manera ràpida. Una treballadora de l’hospital Sant Joan de Reus afirma que sí tenen un protocol per aïllats en casos com la sarna, però que no tenen un específic pel coronavirus.

Hospital Santa Tecla
PUBLICITAT

El personal de neteja també necessita altres recursos que s’han acabat durant aquests dies. Una queixa comú amb el personal sanitari que reclama mascaretes, ulleres o fins i tot desinfectant de mans. El sterillium, l’alcohol que s’utilitza per desinfectar les mans als hospitals, és molt difícil de trobar ara mateix. Alguns familiars dels pacients fins i tot han robat els pots dels carros de les treballadores de neteja.

No només és una queixa sobre material sinó de com s’utilitza. El poc material fa que el personal de neteja hagi de reutilitzar mascaretes fins que es trenquin o un màxim de cinc dies. Aquesta mesura pot ser perjudicial en aquest objecte de prevenció que ha de ser d’un sol ús o de fins a 24 hores depenent del tipus de mascareta. A l’hospital Santa Tecla, una de les treballadores, també afirma que hi ha una certa inseguretat i neguit i que falta material però preveuen que n’arribi en uns dies.

La precarietat amb la qual treballa el personal sanitari també s’estén amb més preocupació entre el personal de neteja, que moltes vegades són les grans oblidades i entre les quals s’ha estès la sensació d’inseguretat a la seva feina.

PUBLICITAT