El PLASEQTA comptarà amb 4 simulacres amb avís mòbil per a tota Catalunya

El PLASEQTA millorarà la formació als treballadors del polígon, augmentarà els seus recursos, la Generalitat tindrà més pes en la seva gestió i passarà a ser un pla per a tota Catalunya. Aquests són els eixos principals de les noves mesures anunciades pel conseller d’interior, Joan Ignasi Elena, qui ha remarcat que totes les iniciatives que s’aniran desplegant durant aquest any reafirmen l’aposta d’enfortir aquest sistema i la seva eficàcia.

PUBLICITAT

Entre les mesures més destacades trobem l’augment de les sirenes, ja que de les sis previstes en el pla se passarà a 13, s’instal·laran 2 més a Reus i 2 més a La Pineda. La nova campanya de comunicació per informar de les mesures i estrategia a la ciutadania que suposarà una inversió de 450.000€ i també destaca que la gestió dels avisos via mòbil per a situacions d’emergència passarà a mans de la Generalitat i que s’extendrà a tot el territori. Segons el conseller Elena, l’objectiu es fer 4 simulacres arreu de tota Catalunya.

Elena també ha confirmat que a abans que s’acabi l’any es realitzarà un altre simulacre d’emergència, aquesta vegada al Polígon Nord de Tarragona i que tot i que l’objectiu és el mateix, les característiques seran diferents a les que va tenir el simulacre del passat mes novembre.

PUBLICITAT