El Port mira al Serrallo en una nova edició del “Lectures de Mar”

El pròxim divendres 7 d’octubre arriba la tercera edició del cicle “Lectures de Mar”, una activitat cultural que té l’objectiu d’apropar a la ciutadania la història marítima i portuària de la ciutat d’una forma sonora i visual, a partir de la música i el text.

El Serrallo
Autor: Manel Antolí
PUBLICITAT

L’activitat arrencarà a les 19:30h al Teatret del Serrallo, ja que la proposta cultural del cicle escollida per aquesta edició és precisament el barri mariner tarragoní. L’edició combinarà l’escena musical amb la lectura de textos històrics i literaris.

Els rapsodes interpretaran lectures extretes del llibre “El naixement dels barris del Port” de Luis Ballester i Coia Escoda, publicat pel Servei de Publicacions del Port de Tarragona l’any 2005. Aquests textos de l’obra de Ballester i Escoda s’acompanyaran d’altres lectures relacionades, d’autors locals com Artur Bladé Desumvila, Rovira i Virgili, Pin i Soler, Olga Xirinacs o Jordi Tiñena, fins a un total de vint-i-sis textos.

Els rapsodes encarregats d’interpretar aquests fragments seran Encarnació Laínez, Josep Maria Piñol i Antònia Sabater. La música anirà a càrrec dels músics David Blay i Eladi Dalmau.

Aquest cicle es va estrenar l’any 2019, impulsat pel Port de Tarragona i el seu arxiu amb la col·laboració i organització conjunta amb la Biblioteca Pública de Tarragona. Ambdós organitzadors es mostren satisfets amb la continuïtat d’aquest projecte que va tenir molt bona acollida en les darreres dues edicions.

Es tracta d’una proposta cultural de caràcter gratuït, però amb aforament limitat, per tant, per assistir cal enviar un correu a l’adreça arxiu@porttarragona.cat.

PUBLICITAT