El port de Tarragona inaugura la nova terminal de creuers amb capacitat per tres vaixells simultanis

El port de Tarragona ha inaugurat aquest dimarts la nova terminal de creuers, amb capacitat per gestionar tres vaixells simultanis. Ubicada al moll de Balears l’ha desenvolupada Global Ports Holding, que hi ha destinat 5,5 MEUR i que compta amb una concessió per dotze anys de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT).

PUBLICITAT

El president del port de Tarragona, Saül Garreta, ha destacat que “aquesta nova infraestructura permet oferir una operativa molt més còmoda i àgil”. Per Garreta, el nou edifici permetrà rebre els creueristes en millors condicions que fins ara i ha remarcat que “com millor experiència tinguin, més valor aportaran”. Amb tot, ha afirmat que la infraestructura ha de millorar moltíssim els pròxims anys i ha xifrat en 16 MEUR la despesa que farà el port per electrificar els molls amb “energia renovable i de proximitat”. Un servei que es preveu pel 2026.

Per altra banda, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha destacat que l’equipament s’ha de pensar en clau territorial.

La directora de Tarragona Cruise Port, Alba Colet, ha apuntat que l’objectiu de la infraestructura tarragonina és que d’aquí a dotze anys la ciutat rebi uns 250.000 creueristes, més del doble dels 115.000 que van arribar l’any passat.

PUBLICITAT