El Port de Tarragona instal·la biòtops per recuperar la vida marina

El Port de Tarragona amb la col·laboració de la URV i les empreses technaTox i DeepSea Numerical han instal·lat aquest divendres un total de set palets de biòtops prop de la punta del Miracle. Aquesta és la primera de les tres immersions de l’acció que es realitza dins de l’eix sostenibilitat ambiental del pla de sostenibilitat del port Tarragona agenda 2030.

PUBLICITAT

Aquest va ser presentat fa un any el setembre de 2020 i té com a objectiu recuperar la vida marina. Principalment pretén recuperar poblacions de cefalòpodes com la sèpia, el calamar i el pop, i fanerògames com la Posidònia oceànica. Jaume Folch, director de l’equip científic de Tecnatox, explica que aquesta acció es fa en un “punt crític del litoral”.

Els biòtops pesen uns 250 kg i estan instal·lats a una profunditat d’entre 10 i 14 metres. Els materials es degradaran en uns cinc anys, moment en el qual se seguiran els resultats de l’experiment. L’equip científic pretén “augmentar la biodiversitat en aquest temps i obtenir dades per poder portar a terme altres projectes similars”.

PUBLICITAT