El Port de Tarragona ofereix part de la segona fase del Moll de Balears per acollir eòlica marina flotant

El Port de Tarragona ha ofert una superfície de 19 hectàrees del Moll de Balears a disposició del sector de l’energia eòlica flotant. El president Saül Garreta ha anunciat que es modificarà el pla d’inversions del port tarragoní per “prioritzar” la construcció de la segona fase del Moll de Balears i posicionar-se, en dos anys, com a hub estratègic del desplegament de l’eòlica marina a Europa. Ho ha explicat en el Saló Internacional de la Logística (SIL) a Barcelona on l’Autoritat Portuària ha participat en una taula rodona amb les empreses del sector Euroports, X1Wind i HiveWind. El Port ha defensat “les condicions idònies que els molls tarragonins reuneixen per acollir el muntatge de plataformes flotants i aerogeneradors marins”.

PUBLICITAT

El representant de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Pau Morales, que ha assegurat que les inversions s’estan “reorientant” perquè en dos anys “es pugui acollir aquesta activitat estratègica en l’àmbit europeu”. Amb la segona fase del Moll de Balears que ara es vol “prioritzar” es disposarà de 19 hectàrees “aptes per al muntatge de plataformes i aerogeneradors destinats als parcs eòlics marins de la Mediterrània”.

Segons Morales, fins i tot s’ofereix “la possibilitat d’acollir l’assemblatge de molins en un dels molls adossats al futur Contradic de Ponent”. L’obra es preveu començar el 2025, després de rebre la declaració d’impacte ambiental i redactar el projecte constructiu, “si se superen els últims tràmits”.

PUBLICITAT