El Port de Tarragona tanca el 2020 millor del previst

El Port de Tarragona ha tancat el 2020 amb uns resultats més positius dels esperats. En un any marcat per la pandèmia i la crisi que s’ha generat arran de la COVID-19 havien previst una reducció del 30% del tràfic total, però finalment ha sigut del 19,3%. Ha tingut especial incidència en el petroli cru, i el carbó, que ja estava previst. 

Imatge aèria de la nova xarxa contra incendis del Port de Tarragona, instal·lada a la zona d’hidrocarburs. Imatge publicada el 25 de setembre del 2020. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Això ha suposat un ingrés de gairebé 50 milions d’euros, 7 menys que el passat 2019. Tot i això Josep Maria Cruset, President del Port de Tarragona, ha explicat que han tancat l’any amb “lleugers beneficis”. El President ha assegurat que el 2020 és un any d’inflexió.

A hores d’ara seguiran tirant endavant les inversions previstes, com el Moll de Balears, o el museu del Port, i creu que la recuperació econòmica ja serà una realitat el 2022.

Els Creuers pendents del passaport COVID-19

Després de diferents anys de creixement durant el 2020 només va haver-hi un creuer, just abans de l’Estat d’Alarma. Després no en va poder arribar cap més perquè està prohibit.

El President del Port de Tarragona ha assegurat que estan pendents de l’aprovació del passaport COVID-19 perquè puguin tornar a arribar aquests vaixells i visitants. 

Cruset ha dit que quan es tregui la restricció s’haurà de posar en marxa el sector, i es necessitaran dos mesos per això. Però l’interès per Tarragona no s’ha perdut, i no descarta que aquest 2021 n’hi hagi algun.

 

PUBLICITAT