El Port presenta noves estratègies portuàries per a la nova era de transició energètica

El Port de Tarragona presenta les estratègies portuàries per a la nova era de transició energètica a la conferència Net Zero Ports & Harbours. La ponència s’ha celebrat a Barcelona i han participat agents relacionats amb ports importants d’arreu d’Europa.

PUBLICITAT

El responsable de l’equip comercial i de desenvolupament del Port de Tarragona, Jordi Anglès, ha sigut l’encarregat de posar en valor el paper del Port de Tarragona com a referent en el tràfic de líquids i com els molls tarragonins han esdevingut un dels centres d’activitats al sud d’Europa i en tota la Mediterrània. A continuació, Anglès ha assenyalat les oportunitats en la transició energètica pel Port, centrat en els futurs tràfics d’hidrogen i els seus derivats i ha destacat la importància del treball conjunt amb organitzacions com ChemMed i la Vall de l’Hidrogen de Catalunya. Finalment, ha remarcat la feina que ja s’està duent a terme al Port en relació a la descarbonització, com ara projectes pilot en consum d’hidrogen (locomotora i embarcacions de servei) o la producció d’energia fotovoltaica.

A la conferència s’hi han tractat temes com els combustibles alternatius, l’electrificació o la sostenibilitat i els assistents han pogut escoltar de la mà d’experts en el sector les solucions innovadores en energia marítima.

PUBLICITAT